Tipuri de scriere cu mana stanga

Tipuri de scriere cu mana stanga

Pentru multi stangaci invatarea scrierii cu stiloul este o adevarata provocare: penita stiloului zgarie, se agata, se usuca, se infige in pagina…. Uneori ai impresia ca toate neajunsurile unui stilou apar doar la tanarul stangaci. Cele mai mari probleme le intalnim la stilourile cu penite extrafine, la cele flexibile sau la cele inclinate.

In general, stilourile fara prea mari pretentii – care in general pentru un dreptaci sunt acceptabile – aduc mari neajunsuri unui stangaci. Din acest motiv, alegerea stiloului pentru un stangaci este o sarcina extrem de dificila, fiecare stilou avand o anumita particularitate si fiind destinat unui anumit tip de scriere. Lucrurile se complica si mai mult prin faptul ca in general, invatarea scrierii se face la varste fragede, cand copilului ii este dificil sa exprime in cuvinte problemele cu care se confrunta.

In cazul in care copilul stangaci nu este ghidat pentru a tine corect stiloul si caietul se ajunge la situatii care pentru un dreptaci sunt extrem de ciudate, stangacii avand zeci de moduri in care isi tin stiloul si caietul.

Recomandam utilizarea planselor de birou pentru a ajuta copii sa invete pozitia corecta a caietului si utilizarea unor stilouri speciale pentru stangaci. Puteti downloada de pe site-ul nostru un mic poster cu pozitia de scriere corecta : downloadeaza poster in format pdf.

Va propunem sa ne impartasiti din experientele dumneavoastra legate de scrierea cu mana stanga. Va asteptam pe form pentru o discutie pe aceasta tema.

Mai jos va prezentam o serie de imagini cu diferite pozitii in timpul scrieri la stangaci.


2 Comments

  1. Pentru multi stangaci invatarea scrierii cu stiloul este o adevarata provocare: penita stiloului zgarie, se agata, se usuca, se infige in pagina…. Uneori ai impresia ca toate neajunsurile unui stilou apar doar la tanarul stangaci. Cele mai mari probleme le intalnim la stilourile cu penite extrafine, la cele flexibile sau la cele inclinate.

  2. Pentru multi stangaci invatarea scrierii cu stiloul este o adevarata provocare: penita stiloului zgarie, se agata, se usuca, se infige in pagina…. Uneori ai impresia ca toate neajunsurile unui stilou apar doar la tanarul stangaci. Cele mai mari probleme le intalnim la stilourile cu penite extrafine, la cele flexibile sau la cele inclinate.

Trackbacks/Pingbacks

  1. My Homepage - ... [Trackback]... [...] Read More here: lumeastangacilor.ro/tipuri-de-scriere-cu-mana-stanga/ [...]...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>