Care este diferenta intre o foarfeca de stangaci de una de dreptaci? De ce este important sa le dam copiilor ADEVARATE foarfece pentru stangaci?

Care este diferenta intre o foarfeca de stangaci de una de dreptaci? De ce este important sa le dam copiilor ADEVARATE foarfece pentru stangaci?

Poza de mai sus prezinta adevatate foarfecele pentru stangaci (cea din stanga imaginii), respectiv dreptaci (cea din dreapta imaginii).

Cel mai simplu mod de a te asigura ca foarfeca este cu adevarat pentru stangaci este acela de a tine foarfeca in ambele maini ca in imaginea de mai sus. Mana stanga va fi aceea care va tine manerul pe partea stanga, iar mana dreapta pe partea dreapta. Apoi trebuie privite cu atentie lamele foarfecelor si pozitia lor. Daca lama foarfecii din dreptul mainii stangi este deasupra celeilalte lame, atunci avem de-a face cu o autentica foarfeca pentru stangaci. Daca insa lama foarfecii din dreptul mainii stangi este pozitionata sub cealalta lama avem o foarfeca pentru dreptaci chiar daca pe ambalajul foarfecii scrie ca foarfeca poate fi folosita atat de stangaci cat si de dreptaci. Un mic truc al comerciantului pentru a isi vinde marfa … prinde usor la necunoscatori si ingreuneaza munca de taiere a stangaciului.

De ce este important sa le cumparam copiilor ADEVARATE foarfece pentru stangaci?

Atunci cand un copil incepe pentru prima data sa decupeze cu foarfeca este un pas important pentru acesta! A devenit copil mare… Parintii si educatorii au incredere in el si il lasa sa taie cu foarfeca, isi poate decupa tot ceea ce el doreste… Dar acest pas poate fi unul frustrant pentru un copil stangaci atunci cand toti copiii de varsta lui se descurca sa taie formele dorite, iar el nu. Un copil stangaci ce foloseste la taiere o foarfeca pentru dreptaci NU poate vedea linia de-a lungul careia el incerca sa decupeze, iar hartia tinde sa se indoaie intre lamele foarfecelor in loc sa taie corect.

Lamele foarfecelor de stangaci sunt astfel facute incat, oricum ai tine foarfeca, lama din partea stanga sa fie INTOTDEAUNA DEASUPRA celeilalte. Lamele sunt deci astfel concepute incat, in momentul taierii cu mana stanga, ele se impreuneaza facand o taietura lina si dreapta si permitand totodata sa se vada clar linia pe care urmeaza sa se taie.

Achizitionandu-i copilului tau o adevarata foarfeca pentru stangaci inca de cand acesta face primele incercari de a decupa, il vor scuti pe copilul tau de momentele de pierdere a increderii in sine si nu se va simti neindemanatic in comparatie cu colegii dreptaci. Toate lacrimile si frustrarile copilului stangaci pot fi evitate usor prin cumpararea unei veritabile foarfece pentru stangaci.

2 Comments

  1. Foarfeca uz general, Classic, Multi-Purpose, 17 cm este recomandata pentru folosirea in croitorie, pentru taierea materialelor folosite la realizarea proiectelor de craft sau pentru folosirea la birou. Manerul ergonomic este marca inregistrata a producatorului, asigurand o manevrabilitate si o manuire in deplin confort. Lama este confectionata din otel de calitate superioara ceea ce asigura acestei foarfeci o durata de viata indelungata. Se recomanda pentru taierea materialelor usoare, ca: hartie si carton, pasla, tesaturi, burete cauciucat etc. Indicata pentru dreptaci si stangaci. Dimensiune: 25,70 x 9,30 x 1,80 cm.

  2. Cel mai simplu mod de a te asigura ca foarfeca este cu adevarat pentru stangaci este acela de a tine foarfeca in ambele maini ca in imaginea de mai sus. Mana stanga va fi aceea care va tine manerul pe partea stanga, iar mana dreapta pe partea dreapta. Apoi trebuie privite cu atentie lamele foarfecelor si pozitia lor. Daca lama foarfecii din dreptul mainii stangi este deasupra celeilalte lame, atunci avem de-a face cu o autentica foarfeca pentru stangaci. Daca insa lama foarfecii din dreptul mainii stangi este pozitionata sub cealalta lama avem o foarfeca pentru dreptaci chiar daca pe ambalajul foarfecii scrie ca foarfeca poate fi folosita atat de stangaci cat si de dreptaci. Un mic truc al comerciantului pentru a isi vinde marfa … prinde usor la necunoscatori si ingreuneaza munca de taiere a stangaciului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>